Ενημέρωση

Οι εξελίξεις της Κλινικής

Safe Laparoscopy

Γυναικολογικά Λαπαροσκοπικά Χειρουργεία Εκπαιδευτικού σκοπού
Μέσω του πρωτοποριακού καναλιού Safe Laparoscopy

Σε ζωντανή αναμετάδοση από τον ΛΕΥΚΟ ΣΤΑΥΡΟ

Έχοντας ως όραμα τη μεταλαμπάδευση όλων των σύγχρονων και προπαντός ασφαλών  χειρουργικών τεχνικών Γυναικολογικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής  στην ιατρική κοινότητα, ο Διευθυντής Λαπαροσκοπικής Γυναικολογίας του ΛΕΥΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Γεώργιος Πιστοφίδης, σε συνεργασία με τον Γυναικολόγο Χειρουργό Στυλιανό Κογεώργο, δημιούργησαν στο YouTube το πρωτοποριακό κανάλι, Safe Laparoscopy.

Το κανάλι Safe Laparoscopy αναμεταδίδει τη διεξαγωγή γυναικολογικών λαπαροσκοπικών χειρουργείων από τα χειρουργεία της κλινικής, είτε μαγνητοσκοπημένα είτε ακόμη ζωντανά, με γνώμονα πρωτίστως την απόλυτη ασφάλεια των ασθενών.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της κλινικής, ο τελευταίας γενιάς τεχνολογικός εξοπλισμός, τα αυστηρά μέτρα υγειονομικής προστασίας και το υψηλής κατάρτισης προσωπικό, προσφέρουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης ακόμη και ζωντανών αναμεταδόσεων.

Με αυτό τον τρόπο, οι ενδιαφερόμενοι ιατροί έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μοντέρνες χειρουργικές τεχνικές που εστιάζουν στην ασφαλή χειρουργική τεχνική, στην ορθή χρήση της ενέργειας και στη λαπαροσκοπική συρραφή.

Μέσω δε των ζωντανών αναμεταδόσεων και λαμβάνοντας υπόψιν μας τα εμπόδια  των δύσκολων ημερών που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, καταφέραμε να εκμηδενίσουμε τις αποστάσεις και να φέρουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ιατρούς δίπλα μας στη χειρουργική αίθουσα του ΛΕΥΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ/The Athens Clinic, ώστε να παρακολουθήσουν με κάθε λεπτομέρεια τη διεξαγωγή των χειρουργείων αυτών.

Η πρώτη ζωντανή μετάδοση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία  την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020, ενώ η επόμενη, θα γίνει την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020.

Οι συμμετέχοντες ιατροί από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ξεπερνούσαν τους 400 και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη χειρουργική επέμβαση, ενώ συμμετείχαν διαδραστικά καθ’ όλη τη διάρκεια της!

Ήταν μεγάλη μας χαρά, υπό την σκιά του covid-19, να έχουμε ‘’μαζί μας’’ διαδικτυακά  στο χειρουργείο, ιατρούς από όλο τον κόσμο και να μπορούμε να ανταλλάξουμε ιδέες μαζί τους, με σκοπό την προαγωγή της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και την ασφάλεια των ασθενών.

Πληροφοριακά, η αναμετάδοση των ζωντανών χειρουργείων θα πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Τρίτη, στις 16:00 ώρα Ελλάδος, μήνα παρά μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κανάλι Safe Laparoscopy έχει ήδη παρουσιάσει περισσότερα από 110 εκπαιδευτικά βίντεο, με επεμβάσεις όλων των βαρυτήτων, κι ότι οι εγγεγραμμένοι χρήστες του (Facebook και Youtube) είναι πάνω από 5000, ενώ οι προβολές των βίντεο ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο!

Καλέστε τώρα