Νεφρολογικό Τμήμα

Νεφρολογικό Τμήμα

 

Το Νεφρολογικό Τμήμα της Κλινικής Λευκός Σταυρός αποτελεί εδώ και 30 χρόνια, ένα από τα βασικότερα και πιο δραστήρια τμήματα της κλινικής. Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία και παράδοση στη διαχείρηση όλου του εύρους των δραστηριοτήτων της Νεφρολογίας, είναι στελεχωμένο με άρτια εκπαιδευμένο και απόλυτα εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που με βαθειά γνώση του αντικειμένου και με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στον άνθρωπο-ασθενή προσφέρει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

Αυτός είναι και ο λόγος που επί δεκαετίες το Νεφρολογικό Τμήμα της κλινικής αποτελεί σημείο αναφοράς σε ότι αφορά στην περίθαλψη των νεφροπαθών ασθενών διαθέτοντας οργανωτική αρτιότητα και υψηλών προδιαγραφών ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σύμφωνα με τις επιταγές των υπερσύγχρονων τεχνολογικών μέσων που πρέπει σήμερα να διαθέτει ένα ολοκληρωμένο μοντέλο παροχής υπηρεσιών υγείας στον ιδιαίτερα ευαίσθητο πληθυσμό των ασθενών που πάσχουν από Χρόνια Νεφρική Νόσο.

Το Τμήμα περιλαμβάνει:

1. Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

  • Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με τεχνολογικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών και έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό
  • Διαθέτει 18 μηχανήματα αιμοκάθαρσης με δυνατότητα διενέργειας όλων των προηγμένων τεχνικών εξωνεφρικής υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένης και της on-line αιμοδιαδιήθησης, που αποτελεί την πιο εξελιγμένη μέθοδο αιμοκάθαρσης σήμερα

2. Νεφρολογική αγωγή στη ΜΕΘ της κλινικής μας, με χρήση ειδικού μηχανήματος συνεχών μεθόδων εξωνεφρικής υποστήριξης, για την αντιμετώπιση των έκτακτων και απειλητικών συμβάντων των νοσηλευομένων σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

3. Εξωτερικό νεφρολογικό ιατρείο που ειδικεύεται στην αρτηριακή υπέρταση, το σακχαρώδη διαβήτη – διαβητική νεφροπάθεια και τις χρόνιες νεφρικές παθήσεις, σπειραματονεφρίτιδες. Το ιατρείο λειτουργεί τόσο σε προγραμματισμένη βάση, όσο και σε επίπεδο επειγόντων νεφρολογικών περιστατικών.

4. Πλήρως οργανωμένο εργαστήριο, τόσο μικροβιολογικό, όσο και απεικονιστικό με δυνατότητα διαγνωστικής προσέγγισης όπου για παράδειγμα εκτελούνται βιοψίες νεφρού υπό απεικονιστική καθοδήγηση.

5. Αγγειοχειρουργικό Τμήμα εξειδικευμένο στον τομέα της αγγειακής προσπέλασης των νεφροπαθών. (AV – fistula, AV – Μοσχεύματα, Προσωρινοί και Μόνιμοι καθετήρες)

6. Νοσηλεία των νεφρολογικών περιστατικών σε κλίνες του παθολογικού τομέα.

7. Πλήρης υποστήριξη των νεφροπαθών από πληθώρα έγκριτων εξειδικευμένων γιατρών όπως παθολόγοι, καρδιολόγοι, γαστρεντερολόγοι, πνευμονολόγοι, νευρολόγοι, χειρουργοί, ορθοπεδικοί, Ω.Ρ.Λ. κ.τ.λ., με ευαισθητοποίηση στην ιδιαίτερη ομάδα των νεφροπαθών ασθενών.

Παθολογικός Τομέας

Online Ραντεβού

    ή καλέστε μας στο 210 72 56 978


    Καλέστε τώρα