η ιατρική ομάδα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

DMCA. DES.

Ειδικός Μαστολόγος
Χειρουργός Γυναικολόγος

Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Βρυξελών (ULB) – απόκτηση τίτλου MDDES με διάκριση.

Έχει αποκτήσει ειδικότητα Μαιευτικής – Γυναικολογίας στο νοσοκομείο Braine -l’Alleud/Waterloo και στα νοσοκομεία IRIS SUD των Βρυξελλών με εξειδίκευση στην παθολογία του μαστού.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας, πραγματοποίησε διαπανεπιστημιακό δίπλωμα (DIU) στην κολποσκόπηση και στη παθολογία του αιδοίου και του τράχηλου, ευρωπαϊκό πανεπιστημιακό δίπλωμα λαπαροσκόπησης καθώς και υπερειδίκευση στη παθολογία του μαστού στο ογκολογικό κέντρο Rene Huguenin του Παρισιού.

Έχει εργαστεί  σε νοσοκομεία των Βρυξελλών ως  επιμελητής μαστολόγος -χειρουργός γυναικολόγος,  ως βασικό μέλος της κλινικής του μαστού στην κεντρική νοσοκομειακή μονάδα (Hopital d’Ixelles – Etterbeek) και ως υπεύθυνος της μονάδας μαστού σε ένα εκ των περιφερειακών νοσοκομείων του δικτύου (Hopital Moliere – Longchamps).

Ως βασικό μέλος της κλινικής μαστού του νοσοκομείου Ixelles – Etterbeek, συμμετείχε σε προγράμματα του EORTC (European Organisation for Research and Treatment of Cancer), ενώ ιδιαίτερο αντικείμενο μελέτης για τον ίδιο είναι οι μικροβιοψίες του μαστού.

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

MD, MSc, FEBS

Χειρουργός Μαστού με εξειδίκευση
στην Ογκοπλαστική και Επανορθωτική χειρουργική

Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής, Ά Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική, Ιπποκράτειο ΓΝΑ.

Ακαδημαϊκή Υπότροφος, Ά Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική, Ιπποκράτειο ΓΝΑ.

Εξειδικεύθηκε στις Ογκοπλαστικές τεχνικές και την Επανορθωτική Χειρουργική του μαστού στο Λονδίνο, στο Royal Marsden Hospital και στο Royal Free Hospital.

Έχει λάβει την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση στη Χειρουργική Μαστού, FEBS.

Ειδικότερα, ως Senior Clinical Fellow in Oncoplastic and Reconstructive Breast Surgery στην κλινική μαστού του νοσοκομείου Royal Marsden στο Λονδίνο εξειδικεύτηκε στην άμεση αποκατάσταση με ενθέματα σιλικόνης τοποθετημένα πάνω από το μυ με τη χρήση ακυτταρικού δερματικού πλέγματος (ADM), μετά από υποδόρια μαστεκτομή με διατήρηση δέρματος/θηλής, πρωτοπόρα τεχνική με εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα και μετεγχειρητικά οφέλη για την ασθενή.

Ασχολείται με όλο το εύρος των καλοήθων και κακοήθων παθήσεων μαστού, διεξάγοντας όλες τις βασικές σύγχρονες χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν τον μαστό.

Εξειδικεύεται σε ογκοπλαστικές τεχνικές, φρουρό λεμφαδένα, λεμφαδενικό καθαρισμό μασχάλης, σύνθετη θεραπευτική μαμοπλαστική τεχνική, χειρουργείο συμμετροποίησης, θεραπευτική μειωτική μαστών, καθυστερημένη αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή με χρήση ενθεμάτων σιλικόνης και πλέγματος/ADM.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΙΚΗΤΑ

Ειδική Ακτινοδιαγνώστρια Μαστού

Ιατρική Σχολή, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών.

Διδακτορας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει αποκτήσει μετεκπαίδευση σε Διαγνωστικές Μεθόδους Μαστού στο Πανεπιστημιακό Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Polytechnico Tor Vergata, Ρώμη. και σε Επεμβατικές Πράξεις Μαστού στο Instituto Europeo di Oncologia, Μιλάνο.

Έχει συμμετοχή ως μέλος ερευνητικής ομάδας ή κύρια ερευνήτρια σε πολλά ερευνητικά πανεπιστημιακά και Ευρωπαικά προγράμματα.

Έχει συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμμτα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών (επιστημονική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Έχει συμμετοχή ως προσκεκλημένη ομιλήτρια καθώς και σε προεδρεία πολλών επιστημονικών συνεδρίων.

Έχει συμμετοχή στη συγγραφή πολλών ελληνικών και ξενόγλωσσων εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά και σε ανακοινώσεις πολλών ελληνικών και ξενόγλωσσων συνεδρίων.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ογκολόγος-Παθολόγος

Ειδικευμένος (Medical Oncology) στο Royal Marsden Hospital, London.
Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων.
Member of European Society of Medical Oncology.
Member of American Society of Clinical Oncology.

Υπεύθυνος του Κέντρου Υποστήριξης Ατόμων με Νεοπλασίες (Onco Modus Vivendi).

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής επί σειρά ετών ογκολογικών συνεδρίων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη).

ΕΛΣΑ ΦΑΒΙΟΥ

Βιοπαθολόγος

Απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και Διδάκτορας Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε στη βαθμίδα του Λέκτορα στο Εργαστήριο Κλινικής Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Εργαστήριο Κλινικής Βιοχημείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Αττικόν” (2004-2006).

Είναι Γενική Γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Βιοχημείας, και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας (ΠΕΙΒ).

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων σε 9 επιστημονικά βιβλία (ελληνικά & διεθνή) και παρουσιάσει ανακοινώσεις και διαλέξεις/εισηγήσεις προσκεκλημένη σε Ιατρικά Συνέδρια ποικίλης εμβέλειας.

Έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις/βραβεία στα πλαίσια της ερευνητικής της δραστηριότητας σε Πανελλήνια Ιατρικά Συνέδρια.

Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά.

Είναι Ad hoc κριτής σε 6 διεθνή περιοδικά.

Είναι μέλος των Επιστημονικών Εταιρειών European Society for Radical Research, Ελληνική Μικροβιολογική Εταιρεία, Εταιρεία Κλινικής Μικροβιολογίας και Εργαστηριακής Διαγνωστικής, Ελληνική Εταιρεία Ελευθέρων Ριζών και Οξειδωτικού Στρες, Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Βιοπαθολογίας/Εργαστηριακής Ιατρικής.

ΜΑΡΙΑ ΤΕΛΛΙΔΟΥ

MD PhD

Πλατικός Χειρουργός

Ιατρική σχολή πανεπιστημίου Ρώμης.

Ειδικότητα πλαστικής χειρουργικής από το Πανεπιστήμιο της ιατρικής σχολής του Σακρο Κουορε Ρώμης.

Διδακτορική διατριβή Ποιότητας Ζωής Ασθενών με καρκίνο του μαστού – μαστεκτομή – αποκατάσταση.

Μετεκπαίδευση στο Παν/κό γενικό νοσοκομείο St. Georg, London για την ογκοπλαστική μαστού και την αισθητική χειρουργική.

Συνεργασία επι σειρά ετών με το Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης.

Πολυετής προϋπηρεσία σε νοσοκομεία του Λονδίνου στη χειρουργική μαστού.

Επίσημη ομιλήτρια στα πλαίσια των ετήσιων ενδονοσοκομειακών και διανοσοκομειακών διαλέξεων του τμήματος πλαστικής χειρουργικής του Π.Γ.Ν Αθηνών «Ιπποκράτειο».

Πρώην διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν. Ιπποκράτειο Αθηνών.

Μέλος των επιστημονικών εταιρειών Societa Italiana DI, Chirurgia Plastica Ricostructiva ED Estetica, British association of plastic surgeons,Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ιατρικών Εφαρμογών laser, Eλληνική Ακαδημία Αντιγήρανσης,European society of Anti – Aging medicine ESAAM, Anti Aging Medicine Societe Francaise de Chirurgie Esthetique.