Το Kέντρο Διάγνωσης Καρδιακών Παθήσεων του ΛΕΥΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ / The Athens Clinic, δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει στον ασθενή τη δυνατότητα ενός πλήρους, μη-επεμβατικού διαγνωστικού ελέγχου όλων των καρδιακών παθήσεων.
Ο καρδιολογικός έλεγχος διεξάγεται με τη βοήθεια των πλέον σύγχρονων και αξιόπιστων απεικονιστικών μέσων, από την έμπειρη και ειδικά εκπαιδευμένη στις καινούργιες τεχνικές, ιατρική ομάδα του. Βασική επιδίωξη του κέντρου είναι να προσφέρει όχι μόνο την έγκαιρη διάγνωση, αλλά και την υπεύθυνη καθοδήγηση.

Αξονική Τομογραφία Καρδιάς

Η Αξονική Τομογραφία Καρδιάς αποτελεί την πλέον προηγμένη, λεπτομερή και μη επεμβατική απεικόνιση των βασικών δομών της καρδιάς.

Συνιστάται για:

  • Tην εκτίμηση των στεφανιαίων αγγείων.
  • Tον προεπεμβατικό έλεγχο.
  • Tους ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή.
  • Όσους πρόκειται να υποβληθούν σε διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας (TAVI).

Εξετάσεις

Η Αξονική Στεφανιογραφία είναι μία μη επεμβατική, αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδος ενδελεχούς εκτίμησης των στεφανιαίων αγγείων της καρδιάς. Προσφέρει τη δυνατότητα αξιολόγησης των στενώσεων, αλλά και της φύσης των αθηρωματικών αλλοιώσεων.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου έγκειται στη δυνατότητα να αποκλείσει με μεγάλη ακρίβεια την παρουσία στενώσεων στα στεφανιαία αγγεία με μη επεμβατικό τρόπο, συμβάλλοντας δυναμικά στην πρόληψη εμφράγματος μυοκαρδίου.

Η Αξονική TAVI είναι μια ειδική αξονική που πραγματοποιείται σε ασθενείς με σοβαρού βαθμού στένωση αορτικής βαλβίδας, προεπεμβατικά, πριν δηλαδή τη διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας.

Η εξέταση CALCIUM SCORE παρέχει εικόνες της καρδιάς που δίνουν τη δυνατότητα στον ιατρό να εντοπίσει και να μετρήσει την πλάκα που περιέχει ασβέστιο στις αρτηρίες.

Η μέτρηση της ασβεστωμένης πλάκας με καρδιακή σάρωση μπορεί να εντοπίσει πιθανή στεφανιαία νόσο προτού εμφανιστούν σημεία και συμπτώματα.

Ενδείκνυται σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή. Πρόκειται για μία ειδική εξέταση με διαγνωστική ακρίβεια που αγγίζει το 99%!

Ενδείκνυται για την προεπεμβατική εκτίμηση ασθενών προ διακαθετηριακών επεμβάσεων. Η εξέταση αυτή, χάρη στην εξαιρετική ανάλυση και τη διακριτική της ικανότητα, επιτρέπει την άριστη απεικόνιση των καρδιακών δομών και την πραγματοποίηση με μεγάλη ακρίβεια όλων των απαραίτητων προεπεμβατικών μετρήσεων. Συστήνεται συνήθως προ-επεμβατικά σε ασθενείς με: βαλβιδοπάθειες, πολλές συν νοσηρότητες, υψηλού χειρουργικού  κινδύνου που δεν μπορούν να υποβληθούν σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς

Η Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς αποτελεί το μέλλον στην απεικόνιση της καρδιάς. Πρόκειται για μία ασφαλή, ανώδυνη, κι εξαιρετικά λεπτομερή εξέταση που πραγματοποιείται σε Μαγνητικό Τομογράφο 3 Tesla.

Ενδείκνυται για:

  • Τη διάγνωση ενός ευρύτατου φάσματος καρδιακών παθήσεων
    (Ισχαιμική καρδιοπάθεια, μυοκαρδίτιδα, φλεγμονή μυοκαρδίου & μεγάλων αγγείων, όγκων καρδιάς, νόσοι περικαρδίου κ.α.)
  • Την ανίχνευση εξειδικευμένων παραμέτρων
    (Μελέτη μυοκαρδιακής μάζας και συσπαστικότητας, ανευρύσματα αορτής, διερεύνηση αιτίων καρδιακής ανεπάρκειας, εκτίμηση βαλβίδων κ.α.)

Ειδική Εξέταση

Τo FAST ISCHEMIA PROTOCOL είναι μια πρωτοποριακή εξειδικευμένη εξέταση ελέγχου Ισχαιμίας και βιωσιμότητας του Μυοκαρδίου και διεξάγεται στον 3 Tesla Μαγνητικό Τομογράφο και γνωματεύεται από εξειδικευμένους στο αντικείμενο ιατρούς.

Υπέρηχοι Καρδιάς

Ειδικοί Υπέρηχοι Καρδιάς

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ
STRESS ECHO

ΔΙΟΙΣΟΦΑΓΙΟ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΔΥΣΔΙΑΣΤΑΤΟ (2D) ΚΑΙ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ (3D)

2D STRAIN – ΔΕΙΚΤΗΣ

Βασικοί Υπέρηχοι Καρδιάς

ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΣ (3D)
ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΠΛΗΡΗ ΔΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ
ΔΙΑΘΩΡΑΚΙΚΑ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΔΙΑΘΩΡΑΚΙΚΟ ΗΧΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ
(TRIPLEX ΚΑΡΔΙΑΣ)

Καλέστε τώρα