Fusion Βιοψία Προστάτη
FUSION ΒΙΟΨΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
Η νέα πρωτοποριακή μέθοδος Βιοψίας για την κακοήθεια του Προστάτη
Ο ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ εξοπλίστηκε με τη νέα τεχνολογία και διεξάγει την πρωτοποριακή μέθοδο, FUSION ΒΙΟΨΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ, σε συνεργασία με τους ειδικά εκπαιδευμένους ιατρούς του.
Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου από κακοήθεια στους άνδρες. Μέχρι πρόσφατα, η διάγνωση του καρκίνου του προστάτη βασιζόταν αποκλειστικά στον εξής συνδυασμό: δακτυλική εξέτασή και εργαστηριακό προσδιορισμό της τιμής του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA). Σε περιπτώσεις ύποπτων ευρημάτων, διενεργείται υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη, συστηματική, τυχαιοποιημένη όμως, βιοψία προστάτη.
Η εξέλιξη όμως της τεχνολογίας και της επιστήμης οδήγησε στην εισαγωγή μίας νέας πρωτοποριακής μεθόδου, που εγγυάται την απόλυτη ακρίβεια στη Βιοψία Προστάτη,
της «FUSION ΒΙΟΨΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ».
Η FUSION ΒΙΟΨΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ, δίνει την δυνατότητα συνδυασμού της εικόνας μίας Πολυπαραμετρικής Μαγνητικής Τομογραφίας Προστάτη, με την εικόνα των Υπερήχων.
Αποτέλεσμα: Στοχευμένη και κατευθυνόμενη βιοψία όλων των «ύποπτων εστιών» για κακοήθεια στον προστάτη.
Πώς διεξάγεται η FUSION ΒΙΟΨΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
- Επί υποψίας κακοήθειας του προστάτη, αρχικά ο ασθενής υποβάλλεται σε Πολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία. Σήμερα, η Πολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία Προστάτη (mpMRI) έχει καθιερωθεί παγκοσμίως, ως ένα πολύ σημαντικό και απαραίτητο εργαλείο όχι μόνο στη διάγνωση αλλά και στον μετέπειτα θεραπευτικό σχεδιασμό για τον καρκίνο του προστάτη. H Πολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία Προστάτη, χάρη στην υψηλή διαγνωστική της ακρίβεια, μας δίνει τη δυνατότητα εντόπισης στον προστάτη, των «ύποπτων» για κακοήθεια περιοχών διαμέτρου ακόμη και ολίγων χιλιοστών!
- Στις περιπτώσεις στις οποίες η Μαγνητική Τομογραφία αναδείξει «ύποπτες» για κακοήθεια περιοχές, ο ασθενής προγραμματίζεται για την FUSION ΒΙΟΨΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ.
- Η Βιοψία αυτή διενεργείται υπό μέθη με συνεχή αναισθησιολογική παρακολούθηση.
- Κατά την διάρκεια της Βιοψίας, οι εικόνες της Μαγνητικής Τομογραφίας ταυτίζονται με τις εικόνες του διορθικού Υπερηχογραφήματος.
Με αυτόν τον τρόπο, ο ιατρός έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει τις «ύποπτες περιοχές» και να λάβει απολύτως στοχευμένα πλέον και με μεγάλη ακρίβεια, τις απαραίτητες βιοψίες από τις περιοχές αυτές.
Σε ποιους ασθενείς συστήνεται η FUSION ΒΙΟΨΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
- Ασθενείς (χωρίς προηγούμενη βιοψία) με ύποπτο PSA ή/και ύποπτη δακτυλική εξέταση.
- Ασθενείς με προηγούμενη αρνητική κλασική βιοψία, οι οποίοι όμως συνεχίζουν να έχουν ύποπτο PSA ή/και ύποπτη δακτυλική εξέταση .
- Ασθενείς με «ύποπτες» περιοχές που εμφανίζονται σε Πολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία Προστάτου.
- Ασθενείς με ύποπτα ευρήματα και μεγάλου μεγέθους προστάτη.
Πλεονεκτήματα
- Μεγάλης ακρίβειας εντοπισμός όλων των ύποπτων για κακοήθεια περιοχών του προστάτη, με αποτέλεσμα μικρότερη πιθανότητα ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων της βιοψίας
- Σημαντική αύξηση του ποσοστού διάγνωσης κλινικά σημαντικού καρκίνου του προστάτη, μέσω της συλλογής πληροφοριών που προκύπτουν από τη διεξαγωγή Πολυπαραμετρικής Μαγνητικής Τομογραφίας Προστάτη
- Δραστική μείωση του αριθμού ασθενών που θα χρειαστούν επαναληπτική βιοψία
- Λήψη μικρότερης ποσότητας προστατικού ιστού κατά τη βιοψία, σε σχέση με την κλασική μέθοδο
- Ανώδυνη και χωρίς αίσθημα δυσφορίας για τον ασθενή
- Μικρότερη πιθανότητα φλεγμονής και αιμορραγίας
- Ταχύτερη ανάρρωση