Ποτέ μέχρι τώρα η Μαγνητική Τομογραφία δεν ήταν πιο

Γρήγορη, Ευχάριστη, Λεπτομερής
Η κλινική ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ πρωτοπορεί και αγκαλιάζει το μέλλον, φέρνοντας ένα από τα πλέον εξελιγμένα συστήματα Μαγνητικής Τομογραφίας: τον Ψηφιακό Μαγνητικό Τομογράφο Ανοιχτού Τύπου PHILIPS INGENIA 3 Tesla .

Η Μαγνητική Τομογραφία πλέον ανάγεται σε άλλα ιατρικά και διαγνωστικά επίπεδα, τόσο από πλευράς δυνατοτήτων απεικόνισης και εξετάσεων,  αλλά και διευκόλυνσης του ασθενούς, μιας και η εξέταση γίνεται πολύ πιο γρήγορα και αισθητά πιο ευχάριστα, χάριν στο μεγαλύτερο εξεταστικό πεδίο που αφαιρεί το αίσθημα της κλειστοφοβίας!

Πλεονεκτήματα

Παρέχει τη δυνατότητα μεγαλύτερης ανάλυσης δεδομένων,
άρα και καλύτερης διάγνωσης, καθώς διαθέτει

__Ανεμπόδιστη και γρήγορη επιλογή αλλά και χρήση όλων των εξετάσεων που αναδεικνύουν ανατομικές δομές σε δισδιάστατη (2D) και τρισδιάστατη (3D) μορφή
__Όλες τις σύγχρονες τεχνικές λήψης ολοκληρωμένων κλινικών εφαρμογών, για 3D υψηλής ανάλυσης απεικονίσεις του εγκεφάλου και για ολόσωμη απεικόνιση
__Υψηλής ευκρίνειας απόδοση σε προηγμένες νευρολογικές, ογκολογικές και καρδιολογικές εφαρμογές.
__Δυνατότητα λεπτομερούς ανάλυσης εφαρμογών μυοσκελετικού
__Υπερυψηλής ανάλυσης μελέτες μαγνητικής τομογραφίας μαστού.

Πραγματοποιεί εξετάσεις πολύ μεγαλύτερου εύρους

Δεν περιορίζεται μόνο στη διεξαγωγή των κλασικών εξετάσεων
Μαγνητικής Τομογραφίας και Αγγειογραφίας, αλλά  διενεργεί και ειδικές εξετάσεις.

 1. Πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία προστάτη
 2. ΠΟΛΥΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΤΗ (mpMRI)

  Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος ανδρικός καρκίνος με περίπου 400.000 νέα περιστατικά στην Ευρώπη κάθε χρόνο.

  Η διάγνωση του καρκίνου του προστάτη πραγματοποιείται με διορθική βιοψία, ενώ ενδείξεις για την πραγματοποίηση βιοψίας έως και σήμερα αποτελούν οι παθολογικές τιμές PSA και η δακτυλική εξέταση.

  Η πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία προστάτη αποτελεί σήμερα την ακριβέστερη μέθοδο στη διάγνωση, τον εντοπισμό, τη σταδιοποίηση και την παρακολούθηση των ασθενών με καρκίνο του προστάτη.

  Η ακριβής εντόπιση του νεοπλάσματος δίνει νέες δυνατότητες στον σχεδιασμό ακτινοθεραπείας και επεμβατικής τοπικής θεραπείας.

  Μελέτες δείχνουν ότι η πολυπαραμετρική τομογραφία επιτρέπει σε αρκετούς άνδρες να αποφύγουν την βιοψία, ενώ σε όσους χρειάζονται βιοψία, η μαγνητική τομογραφία μπορεί να δείξει καλύτερα, ποιά περιοχή του προστάτη πρέπει να διερευνηθεί. Κατά αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να λαμβάνονται τυχαία δείγματα απ’ όλον τον αδένα, καθιστώντας λιγότερο επώδυνη και λιγότερο αιματηρή την όλη διαδικασία.

 3. Χαρτογράφηση χόνδρων
 4. Μαγνητική φασματοσκοπία
 5. Μαγνητική μαστογραφία
 6. ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

  Εξέταση ιδιαίτερα αποτελεσματική στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

  Τα πλεονεκτήματά της

  • Έχει μεγαλύτερη ευαισθησία στην ανάδειξη του καρκίνου από τις άλλες εξετάσεις:
  • Ψηφιακή Μαστογραφία - Υπερηχογράφημα μαστών και ιδιαίτερα στον διηθητικό.
  • Η ευαισθησία της εξέτασης δεν επηρεάζεται από την πυκνότητα του αδένα από ύπαρξη ουλώδους ιστού μετά από χειρουργική επέμβαση ή από την παρουσία ενθεμάτων.
  • Βελτιώνεται σημαντικά η πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού όταν η Μαγνητική Τομογραφία συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου.
  • Βοηθά να λυθούν διαγνωστικές αμφιβολίες που προκύπτουν από τις εξετάσεις της Ψηφιακής Μαστογραφίας και Υπερηχογραφίας.
  • Είναι εξέταση αβλαβής γιατί βασίζεται στη χρήση μαγνητικών πεδίων και όχι στην ιοντίζουσα ακτινοβολία που χρησιμοποιείται στην ψηφιακή μαστογραφία.

 7. Μαγνητική πυελογραφία/ουρογραφία
 8. Μαγνητική χολαγγειοπαγκρεατογραφία
 9. Μαγνητική εντερογραφία
 1. ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
  • ΟΣΤΩΝ
  • ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ
  • ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ
 2. ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
  • ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
  • ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ
  • ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΩΝ ΝΕΥΡΩΝ
 3. ΣΠΛΑΧΝΙΚΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ
 4. ΟΦΘΑΛΜΙΚΩΝ ΚΟΓΧΩΝ
 5. ΤΡΑΧΗΛΟΥ
 6. ΘΩΡΑΚΟΣ
 7. ΚΟΙΛΙΑΣ-ΠΥΕΛΟΥ
 • ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
 • MΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ (MRA)
  Η μαγνητική αγγειογραφία εγκεφάλου (MRA) αποτελεί μια ασφαλή, σύντομη και αναίμακτη εξέταση χωρίς την επιβάρυνση ιοντίζουσας ακτινοβολίας καθώς επίσης χωρίς τους ενδεχόμενους κινδύνους του σκιαγραφικού μέσου και των επεμβατικών μεθόδων. Εκτός από τους ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον ασυμπτωματικό πληθυσμό προς αποκλεισμό ανευρύσματος των ενδοκράνιων αγγείων, κατάσταση ιδιαίτερα απειλητική για τη ζωή, ιδιαίτερα σε συγγενείς 1ου βαθμού με ιστορικό ανευρύσματος στην οικογένεια.
 • ΤΡΑΧΗΛΟΥ
 • ΣΩΜΑΤΟΣ
 • ΑΚΡΩΝ
 • ΟΛΟΣΩΜΗ

Διευκολύνει τον ασθενή

Πολλοί ασθενείς τείνουν να αναβάλουν την εξέτασή τους εξαιτίας της δυσφορίας που αισθάνονται κατά τη διάρκεια της. Ο έντονος θόρυβος του μηχανήματος, η αίσθηση κλειστοφοβίας από το στενό άνοιγμα του εξεταστικού πεδίου,  σε συνδυασμό με τον μακρύ χρόνο εξέτασης και τον βαρετό και στρεσογόνο περιβάλλοντα χώρο, καθιστούν εδώ και χρόνια τη διαδικασία αυτή άκρως δυσάρεστη και αγχωτική.

1Μειώνει το χρόνο εξέτασης

Λειτουργεί με μεγαλύτερη ταχύτητα με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του χρόνου εξέτασης, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα δυσφορίας των ασθενών.

2Εξαλείφει το αίσθημα κλειστοφοβίας

Διαθέτει μεγαλύτερο εξεταστικό πεδίο μεγαλύτερη διάσταση ανοίγματος του χώρου εξέτασης, με αποτέλσμα να μην βιώνουν οι ασθενείς το αίσθημα της κλειστοφοβίας.

3Μειώνει το θόρυβο κατά 80%

Με την πρωτοποριακή τεχνολογία του εγγυάται μείωση θορύβου μέχρι και 80% κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

4Δημιουργεί κλίμα ηρεμίας

Είναι εξοπλισμένος με το καινοτομικό σύστημα MR Ambient Lighting οπτικών μέσων με δυναμικό έγχρωμο φωτισμό LED στον περιβάλλοντα χώρο της εξέτασης, με σκοπό τη δημιουργία κλίματος  ηρεμίας και χαλάρωσης στον ασθενή.

5Διορθώνει την ακούσια κίνηση

Εχει τη δυνατότητα να διορθώσει τυχόν ελαφρά κίνηση του ασθενή κατά την διάρκεια της σάρωσης.

6Μεταλλικά εμφυτεύματα

Παρέχει επίσης τη δυνατότητα εξέτασης ασθενών με μεταλλικά εμφυτεύματα κατάλληλα για απεικόνιση σε περιβάλλον μαγνητικής τομογραφίας.

Τι σημαίνει «Ανοιχτού Τύπου» Μαγνητικός Τομογράφος ;

Online Ραντεβού

ή καλέστε μας στο 210 72 56 978