Ψηφιακή Μαστογραφία

H Ψηφιακή Μαστογραφία στον ΛΕΥΚΟ ΣΤΑΥΡΟ

 

Η κλινική ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στον ιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό και σε συνδυασμό με το εξειδικευμένο επιστημονικό της προσωπικό, πραγματοποιεί με αξιοπιστία, μαστογραφία υψηλής ευκρίνειας και με ελάχιστη ακτινοβολία!

Ο κορυφαίος τεχνολογικά ψηφιακός μαστογράφος SELENIA DIMENSIONS (του αμερικάνικου οίκου HOLOGIG, πρωτοπόρος στο χώρο της ψηφιακής μαστογραφίας) διαθέτει :

__ τεχνολογία που παρέχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας.

__ δυνατότητα κίνησης-κλίσης του πιέστρου συμπίεσης, ώστε να προσαρμόζεται αυτόματα στη φυσική κινητικότητα του μαστού και να παρέχει ομοιόμορφη και άνετη συμπίεση του, χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα εικόνας.

Μια στις οκτώ γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο μαστού
κατά τη διάρκεια της ζωής της

Τώρα μπορείτε να το προλάβετε

Κάντε κάθε χρόνο μαστογραφία, την πιο σημαντική εξέταση προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.

Συχνές Ερωτήσεις

Κλείστε το ραντεβού σας τώρα στο
210 7256978

Διάγνωση καρκίνου μαστού σε αρχικό στάδιο.
Ελάχιστη ακτινοβολία

με το κορυφαίας τεχνολογίας μηχάνημα
SELENIA DIMENSIONS
του αμερικάνικου οίκου HOLOGIC

Ο ψηφιακός μαστογράφος
SELENIA DIMENSIONS
έλαβε την πιστοποίηση
“Mammographic Type Test”
από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EUREF

Μαστογραφία είναι η ακτινογραφία του μαστού και γίνεται σε εξειδικευμένο μηχάνημα, που ονομάζεται μαστογράφος. Υπάρχουν οι συμβατικοί παλαιάς γενιάς και οι ψηφιακοί μαστογράφοι, που εξασφαλίζουν καλύτερη εικόνα και ελάχιστη ακτινοβολία

H μαστογραφία αποτελεί σήμερα την πιο σημαντική εξέταση προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού. Με την ψηφιακή μαστογραφία μπορούν να γίνουν αντιληπτοί όγκοι μεγέθους λίγων χιλιοστών, αλλά και μικροαποτιτανώσεις, ένα εύρημα που πολλές φορές συνδέεται με αρχόμενο μη διηθητικό καρκίνο.

Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος του ογκιδίου τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα ίασης, καθώς και η πιθανότητα διατήρησης του μαστού.

Η ψηφιακή μαστογραφία σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό και το υπερηχογράφημα μαστών, ιδιαίτερα σε νεότερες γυναίκες με πυκνούς μαστούς, ανεβάζουν την ικανότητα για σωστή διάγνωση στο 98-99%. Γι αυτό η έγκαιρη διάγνωση έχει μεγάλη σημασία

Όλες οι γυναίκες, ανεξάρτητα από το οικογενειακό τους ιστορικό, θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο ανά τακτά διαστήματα.

Η πρώτη μαστογραφία θα πρέπει να γίνεται μεταξύ 35 και 40 ετών, κατόπιν βέβαια συνεννόησης της με τον ειδικό ιατρό που την παρακολουθεί, ο οποίος γνωρίζει αν υπάρχει επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό. Στην περίπτωση αυτή, η μαστογραφία θα πρέπει να γίνεται αρκετά χρόνια νωρίτερα.

Μετά την ηλικία των 40 ετών  κάθε χρόνο, καθώς μετά την ηλικία αυτή ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου αυξάνεται. Κάνοντας μαστογραφία κάθε χρόνο, δίνεται η δυνατότητα, αν στο εν τω μεταξύ αναπτυχθεί κάποια κακοήθεια, να εντοπιστεί σε πολύ αρχικό στάδιο και συνεπώς να αντιμετωπιστεί άμεσα

Η εξέταση διαρκεί μόνο 5 λεπτά και είναι σχεδόν ανώδυνη. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πίεσης των μαστών για την καλύτερη απεικόνισή τους, ανάλογα με την πυκνότητα τους, μπορεί να υπάρξει ενδεχομένως μία ελαφριά ενόχληση.

Στο ΛΕΥΚΟ ΣΤΑΥΡΟ, κατά τη διάρκεια της ψηφιακής μαστογραφίας, χρησιμοποιούνται τα mammopads, ειδικά μαξιλαράκια μαστογραφίας που εξασφαλίζουν άνετη και σχεδόν ανώδυνη εξέταση

Καθόλου! Η ακτινοβολία από την ψηφιακή μαστογραφία είναι πολύ χαμηλή, ενώ το όφελος που έχει μια γυναίκα από την έγκαιρη διάγνωση είναι ανυπολόγιστο!

Με την ψηφιακή μαστογραφία η πρόληψη ακτινοβολίας είναι ελάχιστη και η ευκρίνεια της εικόνας είναι πολύ καλύτερη, συνεπώς πιο αξιόπιστα αποτελέσματα

Online Ραντεβού

ή καλέστε μας στο 210 72 56 978