Νέο Γαστρικό Μανίκι / New sleeve

Νέο Γαστρικό Μανίκι / New sleeve

 

Η ομάδα Βαριατρικής & Μεταβολικής Χειρουργικής, εφαρμόζει την διεθνώς αναγνωρισμένη χειρουργική τεχνική χρησιμοποιώντας ωστόσο αποκλειστικά εργαλεία και υλικά υψηλής τεχνολογίας κορυφαίων ιατρικών εταιρειών. Έτσι, το Νέο Γαστρικό Μανίκι / New Sleeve (Λαπαροσκοπική Κάθετη Γαστροπλαστική) πραγματοποιείται στην αιχμή της τεχνολογίας με απόλυτη ασφάλεια για τον ασθενή.

Πρόκειται για μία περιοριστική επέμβαση παχυσαρκίας, όπου με τη βοήθεια λαπαροσκοπικών εργαλείων απομακρύνεται το 80% του στομαχιού, που αποτελεί και το ξεχειλωμένο μέρος του στομαχιού (κάθετη γαστροπλαστική). Το τμήμα που απομένει έχει χωρητικότητα 150 – 300ml. Το στομάχι που δημιουργείται μοιάζει σαν έναν λεπτό σωλήνα, σαν «μανίκι» (sleeve), όπου η φυσιολογική δίοδος της τροφής παραμένει κανονική και δεν δημιουργείται δυσαπορρόφηση θρεπτικών στοιχείων. Είναι κατάλληλη για άτομα με BMI > 40, καθώς επιτυγχάνεται μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

Η επέμβαση διαρκεί 1 με 1 ½ ώρα στα χέρια ενός έμπειρου χειρουργού και χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια του ασθενούς. Απαιτεί νοσηλεία του ασθενούς για τουλάχιστον 5 ημέρες και διατροφή για 20 ημέρες μόνο με υγρά και σούπες.

Τα πλεονεκτήματα που έχει το Νέο Γαστρικό Μανίκι είναι πολλά:

 
  • Η ταχύτητα πτώσης βάρους είναι μεγαλύτερη (15-20%) από τις άλλες βαριατρικές τεχνικές
  • Με τη χρήση εργαλείων υψηλής τεχνολογίας και ηλεκτρικών συρραπτικών παρέχεται μέγιστη ασφάλεια για τον ασθενή
  • Μειώνεται εξαιρετικά η χωρητικότητα του στομάχου, χωρίς να αφήνεται κανένα ξένο σώμα στον οργανισμό
  • Το τμήμα του στομάχου που αφαιρείται είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της Γρελίνης (Grehlin), της ορμόνης που προκαλεί έντονη πείνα, λαιμαργία και βουλιμία
  • Το τμήμα του στομάχου που αφαιρείται (κάθετη γαστροπλαστική) είναι αυτό που μπορεί να διαταθεί περισσότερο. Το στομάχι που απομένει διατείνεται πολύ λιγότερο στο πέρασμα των ετών, με αποτέλεσμα η επέμβαση να διατηρεί τα πλεονεκτήματά της μετά από χρόνια και η μείωση του βάρους να διατηρείται
  • Η λειτουργία του στομάχου δεν επηρεάζεται από την επέμβαση και παραμένει φυσιολογική, χωρίς εμετούς ή περιορισμούς στη διατροφή. Ούτε επηρεάζεται η απορρόφηση σιδήρου, βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Καλέστε τώρα για Ραντεβού

2107256978

Online Ραντεβού

    ή καλέστε μας στο 210 72 56 978


    Call Now ButtonΚαλέστε τώρα