Ενημέρωση

Μάθετε για την υγεία σας

Μέτρα Ζωής στο ΛΕΥΚΟ ΣΤΑΥΡΟ για τον ΚΟΡΩΝΟΪΟ (SARS-CoV-2)

Μέτρα Ζωής στο ΛΕΥΚΟ ΣΤΑΥΡΟ για τον ΚΟΡΩΝΟΪΟ (SARS-CoV-2)

Μέτρα Ζωής

στο ΛΕΥΚΟ ΣΤΑΥΡΟ για τον ΚΟΡΩΝΟΪΟ (SARS-CoV-2)

Η κλινική ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ με αίσθημα ευθύνης προς τους ασθενείς και τον γενικότερο πληθυσμό, από την πρώτη κιόλας εμφάνιση των κρουσμάτων του Κορωνοϊου (SARS-CoV-2) στην Ελλάδα, εφάρμοσε αυστηρά μέτρα σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους της ανεξαιρέτως, ώστε να εξασφαλίσει τη μέγιστη ασφάλεια των ασθενών, συνοδών και εργαζομένων της, καθώς και να αποτρέψει τη μετάδοση του ιού.

Καθώς όμως η πολιτεία μειώνει τα περιοριστικά μέτρα κατά του Κορωνοιού (SARS-CoV-2), η Επιστημονική Επιτροπή και η Επιτροπή Λοιμώξεων του ΛΕΥΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ προχώρησε στη αναπροσαρμογή των υφιστάμενων πρωτοκόλλων νοσηλείας και παραμονής σε όλους τους χώρους της κλινικής για τη μετά Lock-down εποχή, αφού η αναγκαιότητα πρόληψης μετάδοσης του ιού κρίνεται απαραίτητη για μεγάλο ακόμη χρονικό διάστημα.

Η Επιτροπή Λοιμώξεων της κλινικής βρισκόμενη πάντα σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, αποφάσισε να λάβει τα ακόλουθα αυστηρά μέτρα προστασίας της μετάδοσης του Κορωνοιού (SARS-CoV-2), που αφορούν προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες:

Συγκεκριμένα:

1. ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Η είσοδος στους χώρους της κλινικής για το προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες είναι ελεγχόμενη και αφού πρώτα τηρηθούν τα παρακάτω:

  • Λήψη ιστορικού
  • Θερμομέτρηση
  • Απολύμανση χεριών
  • Χρήση μάσκας
  • Τήρηση αποστάσεων ασφάλειας κατά την αναμονή τους (τουλάχιστον 2 μέτρα)

2. ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Για όλες τις προγραμματισμένες εισαγωγές ή εξετάσεις, θα λαμβάνεται  τηλεφωνικό ιστορικό από την προηγούμενη ημέρα.

3. ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημέρωση ΟΛΩΝ για τους κανόνες υγιεινής και πρόληψης μετάδοσης του SARS-CoV-2, με αφίσες και έντυπο υλικό.

4.ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ SARS-CoV-2

ΟΛΟΙ οι νοσηλευόμενοι ασθενείς  προ της εισαγωγής τους στην κλινική υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (test) για πιθανή λοίμωξη από SARSCoV-2

5. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Περιορισμός επισκεπτηρίου σε ένα άτομο ανά ασθενή, ο οποίος υποβάλλεται υποχρεωτικά σε προληπτικό έλεγχο για τυχόν λοίμωξη SARS-CoV-2

6. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΠΟΠΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Η κλινική εφαρμόζει πρωτόκολλο διαχείρισης σύμφωνα με το οποίο τα ύποπτα κρούσματα οδηγούνται σε ειδικό χώρο από ειδικά προστατευμένο προσωπικό, προκειμένου να ελεγχθούν αν είναι φορείς του ιού.

7. ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Εφαρμόζονται ειδικά έκτακτα μέτρα προφύλαξης για ευπαθείς ομάδες ασθενών, όπως οι νεφροπαθείς και οι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς.

8. ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΌΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (screening)

Όλο το προσωπικό τηρεί τα ειδικά μέτρα προστασίας τα οποία έχει ορίσει η Επιστημονική Επιτροπή και η Επιτροπή Λοιμώξεων της κλινικής και επιπλέον, το προσωπικό υποβάλλεται τακτικά σε προληπτικό έλεγχο (screening) για πιθανή λοίμωξη από SARS-CoV-2.

9. ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Επιτήρηση μέτρων ατομικής προστασίας όπως χρήση μάσκας, απόσταση ασφαλείας κλπ. στους χώρους της κλινικής.

10. ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Το  αρμόδιο προσωπικό της κλινικής φροντίζει,  έτσι ώστε η παραμονή των εξωτερικών ασθενών να γίνεται όσο δυνατόν συντομότερη.

Η κλινική ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ συνεχίζει να είναι δίπλα σας με αυταπάρνηση, ευθύνη κι ευαισθησία σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο για την υγεία μας, προσφέροντάς σας υψηλού κύρους ιατρικές υπηρεσίες.

Είναι επιτακτική όμως ΑΝΑΓΚΗ να συνεχίσουμε την ευλαβική τήρηση των ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ από τον Κορωνοιό (SARS-CoV-2), γιατί μόνον με αυτόν τρόπο θα καταφέρουμε να τον αντιμετωπίσουμε.

Βοηθήστε το έργο μας, για την προστασία όλων μας.

ΜΑΖΙ θα το καταφέρουμε.