Το Κέντρο Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής του ΛΕΥΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ / The Athens Clinic, αποτελεί το πλέον σύγχρονο και πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένο κέντρο αντιμετώπισης όλων των παθήσεων της ορθοπρωκτικής περιοχής, όπως: αιμορροΐδες, ραγάδες, συρίγγια και αποστήματα.

Στόχος του είναι με την άμεση διάγνωση, την εξατομικευμένη θεραπεία και την μετέπειτα παρακολούθηση, να εξασφαλίσει:

  • την αποτελεσματική, ανώδυνη κι ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, εφαρμόζοντας όλες τις πρωτοποριακές θεραπευτικές μεθόδους, όπως Laser, HAL-RAR, THD και Ραδιοσυχνότητες.
  • την άμεση επάνοδο του ασθενούς στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Γνωρίστε το Κέντρο Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής

Η εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα του κέντρου απαρτίζεται από Χειρουργούς, Γαστρεντερολόγους, Ακτινολόγους, Παθολογοανατόμους και άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, που αναλαμβάνουν από την πρώτη επίσκεψη την πλήρη φροντίδα σας: από τη διάγνωση και τις ειδικές εξετάσεις, έως το θεραπευτικό σχήμα και την ένταξη σε πλάνο ειδικής παρακολούθησης.

Διαγνωστικά και χειρουργικά μέσα τελευταίας γενιάς και υψηλής ασφάλειας ψηφιακές χειρουργικές αίθουσες.

Οι πρωτοποριακές μέθοδοι που εφαρμόζονται στο Κέντρο Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής είναι απολύτως ανώδυνες, χωρίς αίσθημα δυσφορίας για τον ασθενή και καλύπτουν όλο το φάσμα των πρωκτολογικών παθήσεων. Το ποια μέθοδος ή ποιος συνδυασμός θα εφαρμοστεί τελικά, επιλέγεται από τον ειδικό χειρουργό ανάλογα με τα συμπτώματα και τις ανάγκες του κάθε ασθενή.
Οι περισσότερες νέες τεχνικές Laser, HAL-RAR, THD και Ραδιοσυχνότητες, πραγματοποιούνται με μέθη ή τοπική αναισθησία, ενώ δεν απαιτείται η παραμονή του ασθενούς στην κλινική, παρά μόνο για λίγες ώρες. Η επιστροφή του στις καθημερινές του δραστηριότητες είναι άμεση και χωρίς πόνο.

Ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και οι υπόλοιπες υποστηρικτικές ομάδες μας, αναλαμβάνουν την αποκλειστική σας φροντίδα σε κάθε σας βήμα, από τη διάγνωση έως τη θεραπεία, διασφαλίζοντας τις καλύτερες για εσάς συνθήκες, στο καλύτερο περιβάλλον.

Οι Παθήσεις που αντιμετωπίζονται

ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΟΠΑΘΕΙΑ

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι μια από τις πλέον συχνές παθήσεις της σύγχρονης εποχής στο Δυτικό κόσμο. Οι αιμορροΐδες είναι κατ’ ουσία φλεβικά στελέχη που βρίσκονται στην περιοχή του πρωκτού, τα οποία, υπό κάποιες συνθήκες διογκώνονται και αιμορραγούν.

ΡΑΓΑΔΑ ΠΡΩΚΤΟΥ

Η ραγάδα πρωκτού είναι η δεύτερη σε συχνότητα πρωκτολογική πάθηση της εποχής μας και πολύ συχνά συνυπάρχει με αιμορροϊδοπάθεια, αφού τα αίτια και οι προδιαθεσικοί παράγοντες είναι κοινοί. Πρόκειται για ένα «σχίσιμο» στην περιοχή του πρωκτού, που συνήθως επεκτείνεται προς τα μέσα και προκαλεί ανησυχία και δυσφορία στον ασθενή.

ΠΕΡΙΕΔΡΙΚΑ ΣΥΡΙΓΓΙΑ & ΑΠΟΣΤΗΜΑΤΑ

Τα περιεδρικά αποστήματα είναι φλεγμονές που εντοπίζονται στην περιοχή γύρω από τον πρωκτό και το ορθό (το τελικό τμήμα του παχέος εντέρου). Το απόστημα είναι μία κλειστή κοιλότητα που περιέχει πύον.

Χρονοδιάγραμμα

Στόχος μας είναι να σας
προσφέρουμε άμεση θεραπεία, για
τη γρήγορη επιστροφή στις
καθημερινές σας δραστηριότητες.
Η διαδικασία περιλαμβάνει τα
ακόλουθα βήματα:

Κλείστε ραντεβού

Κλείστε ραντεβού με τον εξειδικευμένο χειρουργό του κέντρου μας, για να λάβετε την πρώτη εκτίμηση και καθοδήγηση στο πρόβλημα σας.

Ιατρική Εκτίμηση

Στη συνάντησή σας, ο ιατρός θα κάνει μία γενικότερη εκτίμηση της πάθησης, λαμβάνοντας υπόψιν του το οικογενειακό σας ιστορικό και τη γενικότερη κατάσταση της υγείας σας, ενώ θα ακολουθήσει μία λεπτομερής κλινική εξέταση που θα περιλαμβάνει:.

  • επισκόπηση και ψηλάφηση της κοιλιάς,
  • επισκόπηση και δακτυλική εξέταση του πρωκτού καθώς και ενδοσκόπηση με μικρή, ειδική μεγεθυντική κάμερα στο εσωτερικού του εντέρου. Η εξέταση είναι ανώδυνη και γίνεται με απόλυτη ασφάλεια στο ιατρείο, αποσκοπώντας στην καλύτερη διερεύνηση του προβλήματος

Διάγνωση και θεραπευτικό πλάνο

Μετά την κλινική εξέταση, ο ιατρός θα κάνει τη διάγνωση της πάθησης, θα σας προτείνει τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις (όπως π.χ κολονοσκόπηση ή σιγμοειδοσκόπηση, εξετάσεις αίματος απεικονιστικές εξετάσεις), ή αν καταστεί απαραίτητο θα σας κατευθύνει σε άλλους εξειδικευμένους συνεργάτες του Κέντρου Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής. Στη συνέχεια θα σας προτείνει το ενδεδειγμένο θεραπευτικό σχήμα και θα σας συμβουλεύσει για τις σωστές διατροφικές και μη συνήθειες, που πρέπει να εντάξετε στην καθημερινότητα σας.

Την ημέρα της θεραπείας

Η νοσηλευτική ομάδα του κέντρου μας, μαζί με τον ειδικό ιατρό και τον αναισθησιολόγο, θα σας καθοδηγήσουν και θα σας εξηγήσουν διεξοδικά τη διαδικασία.

Μετά τη θεραπεία

Οι περισσότερες θεραπείες είναι ελάχιστα επεμβατικές, συνεπώς θα αποχωρήσετε μέσα σε λίγες ώρες από την κλινική χωρίς κανένα αίσθημα πόνου, αφού πρώτα φυσικά ελεγχθεί η απόλυτη αποκατάστασή σας. Θα λάβετε αναλυτική πληροφόρηση για το πως θα διαχειριστείτε τις επόμενες ώρες, για τη διατροφή σας, για το τι να προσέχετε και για την επανεξέτασή σας.

Follow-up

Θα κανονιστεί ραντεβού επανεξέτασης με τον ιατρό, για να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος της αποκατάστασης σας.

Call Now ButtonΚαλέστε τώρα