Βαριατρική – Χειρουργική Πεπτικού

ΒΑΡΙΑΤΡΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

 

Ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων παγκοσμίως αντιμετωπίζουν πρόβλημα σημαντικής παχυσαρκίας. Περίπου το 35% των Ελλήνων είναι υπέρβαροι και περίπου 11% αντιμετωπίζουν πρόβλημα κλινικά σημαντικής παχυσαρκίας.

Εκτός των αισθητικών και κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παχύσαρκοι, η σημαντικότερη συνέπεια της παχυσαρκίας είναι το λεγόμενο μεταβολικό σύνδρομο. Το μεταβολικό σύνδρομο περιλαμβάνει μία πληθώρα μεταβολικών διαταραχών οι οποίες είναι πολύ συχνές στις Δυτικές κοινωνίες και οι οποίες, είτε άμεσα, είτε έμμεσα δημιουργώντας άλλα προβλήματα, ευθύνονται για τα υψηλά ποσοστά νοσηρότητας των ατόμων με παχυσαρκία. Τέτοιες μεταβολικές διαταραχές είναι η αντίσταση στην ινσουλίνη, ο διαβήτης, η αύξηση της χοληστερίνης και η δυσλιπιδαιμία , οι διαταραχές εμμήνου ρύσεως, η αδυναμία τεκνοποίησης, η υπέρταση και στεφανιαία νόσος. Άλλες συνοδές διαταραχές που οφείλονται στο αυξημένο σωματικό βάρος είναι η άπνοια στον ύπνο, το σύνδρομο υποαερισμού, η οσφυαλγία και οι πόνοι στις αρθρώσεις, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η χολολιθίαση και η λιπώδης διήθηση του ήπατος. Ακόμα και ορισμένες κακοήθειες έχει βρεθεί ότι είναι συχνότερες στα παχύσαρκα άτομα, όπως ο καρκίνος παχέος εντέρου, προστάτου, μαστού, μήτρας, χοληδόχου κύστεως, κα.

Βασίλειος Γκιούρδας

Χειρουργός Πεπτικού & Ενδοκρινών Αδένων

Γενικός Χειρουργός με εξειδίκευση στη Χειρουργική Πεπτικού
– Μέλος Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας
– Member of the American College of Surgeons
– Member of “Academy of Universal Global Peace” of United Nations

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ

 

Το Τμήμα Βαριατρικής Χειρουργικής της Κλινικής Λευκός Σταυρός στελεχώνεται από ομάδα εξειδικευμένων χειρουργών, ενδοκρινολόγων, κλινικών διαιτολόγων, ψυχολόγων και φυσιοθεραπευτών. Στόχος της ομάδας αυτής είναι να βοηθήσουν τα παχύσαρκα άτομα με ΔΜΣ > 30, ώστε:

__ Να επιτύχουν σημαντική απώλεια βάρους μέσω της κατάλληλης χειρουργικής επέμβασης (γαστρικός δακτύλιος, γαστρικό μανίκι, γαστρική παράκαμψη, κλπ)
__ Να αποφύγουν τις σοβαρές επιπτώσεις της παχυσαρκίας
__ Να αποκτήσουν και να διατηρήσουν ένα υγιέστερο τρόπο ζωής

Στην Κλινική Λευκός Σταυρός, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των παθήσεων αντιμετωπίζεται με μοντέρνες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές (λαπαροσκοπικά) από ομάδα εξειδικευμένων χειρουργών.

Online Ραντεβού

ή καλέστε μας στο 210 72 56 978